Sidor

2009-02-17

Hö, Halm & Frusna vattenkoppar

Gårdagen och idagdagen gick åt till att hämta halm och hö, det har en förmåga att alltid sina ut ungefär samtidigt. Har lyckats få tag i halm så vi klarar oss ett tag framöver. Annars verkar det vara omöjligt, härikring, nu. Vet inte om danskarna köper upp all halm för pellets-tillverkning, och ska det dessutom bli spånbrist, så blir det till att hitta på nåt annat, torv kanske - inte så tilltalande. Men det brukar lösa sig, vill helst ha halm och skulle tro att fler släpper loss halm lite längre fram ivår.

Vattenkopparna har också frusit så nu blir det till att vattna hästarna i hinkar, vilket inte är så kul och tar en massa onödig tid. Får hoppas det blir lite mildare så det släpper snart.

Och Maggan har dragit på sig nå konstiga utslag i mungipan och på hakan - "herpes?!" Ser lite svampaktigt ut och min första rektion var, jästen hon äter (för att hålla magen i trim) kan det verkligen ge utslag på det viset? Kanske jästen blir kvar runt munnen, som hon slafsar i sig sin lusern där jästen är iblandad - har aldrig hört talas om. Nästa reaktion var RINGORM - HJÄLP - men hur ska vi ha fått det eftersom inga ny hästar eller folk kommit, och ingen annan häst har nåt liknande. Får ringa "vår" veteinär Anna så hon får ta en titt och om hon tycker så, ta prov för analys. Så länge får vi låta bli och pussas med Maggan, lite svårt , förstås...

Heleno fick två vilodagar pga hö-halmkörning, man hinner inte med så mycker mer efter arbete och mockning. Tror iof sig att det var ganska skönt för honom, så får vi fortsätta våra övningar imorgon igen.

Ciao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar