Sidor

2009-02-15

Halva steg

Från galen PRE till riktigt samarbetsvillig PRE!

Igår gjorde vi ett nytt försök med dom där halva stegen. Heleno var inte fullt så galen utan hade nog gjort ifrån sig alla gymnastiska övningar, sen sist. Vi började i lina och tränade galoppfattningar ända ner från skritt - gick jättebra. Vi gick sen över till tömmar och halva steg, här märks det att han tycker att det är jobbigt och inte riktigt har orken men han kämpar på bra, iallafall. Det är en jättebra övning för honom, riktig styrketräning särskilt om jag har honom svagt vänsterböjd (väldigt svag öppna) så kommer jag åt hans svaga vänsterbakben som han behöver stärka sig i.
I början så var han lite nonchig och gjorde inte mer än vad nöden krävde så det slutad med att jag fick lov att "klappa" till honom lite där bak vilket resulterade i en "ofrivillig" levad med efterföljande bakutspark som då ledde till en ganska "pissed off" carina blom. Just det här är problemet mellan mig och Heleno, jag är ofta lite för snäll och tycker så synd om honom om han ska få lov att ta i lite extra - men, nu är det slut med det - nu ska här JOBBAS, så han fick fint finna sig i en betydligt mer krävande matte och, VIPS, hände det grejer - jisses vad han bjöd och vilka muskler som kom fram från manken och upp - helt fantastisk - är det så lätt! Bara bli lite "förbannad" så går det som en dans?! Det ska vi prova oftare!

Idag upprepade vi samma övning och nu var han med på noterna från början. Han får också en betydigt bättre trav när vi arbetat så här. Den blir mer framåt och energisk, han får verkligen upp framdelen. Idag frustade han tom förnöjsamt när han gick ur "halva steg-övningarna" och jag kunde till sist förmå honom till en riktigt bra "arbetspiaff".

Nu ska vi hålla oss till denna övning lite tills dess att han orkar hålla energin hela vägen ur "halva stegen", nu är det jobbigt för honom och det blir lite segt ur, istället för att han bjuder ordentligt ur övningen - men det kommer väl med övning. I övrigt känns han väldigt fräsch och verkar inte ha några problem men sin spricka - så vi kör på.

Nu har han avslöjat sig, Botijo - det är han som pajjar hagarna. Han tar tag i stolparna och knäcker av dom. Jäkla slyngel, det måste vi sätta stopp för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar