Sidor

2009-05-06

Vakandet fortsätter...

...fortfarande inget föl och jag tycker att juvret har "lugnat" ner sig lite. Idag var tom spenarna mjuka och inte fyllda när hon var ute, så det verkar som om vaxpropparna bildas när hon står inne. Däremot har magen antagit en ny form, antar att fölet vänt sig. Hon är väldigt stor nu över ryggen och korset så det blir att fortsätta att vaka. Tror och intalar mig att det ska vara 1 vecka kvar, minst, för då ska det nog gå vägen.

Man blir orolig för det verkar vara så många som det vill sig illa för, i år. Pepino miste sin Lara under fölning inatt, och en annan bekant fick inatt åka till djursjukhus för kejsarsnitt med sitt sto som skulle föla i midsommar, så fruktansvärt tragiskt och tråkigt - tänker på dom.

Vi var iallafall ute med Heleno och Aragorn i skogen idag. Först tömkörde vi Heleno sedan gick vi på promenad med Aragorn. Heleno var dödspigg och hade nog helst velat utföra några caprioler medans Aragorn var helt cool ända tills vi skulle kliva över en björkstam vilket han fick lite problem med så vi fick vända och ta samma väg hem igen.

Nu ska jag sova ett par timmar och sen åka och titta till lilla Campanilla, gonatt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar