Sidor

2009-05-10

Löshoppning och inspänningar...

Idag tog vi ut Aragorn och använde inspänningar för första gången. Han var inte riktigt beredd på det så när han tog sina första steg blev det tvärnit - trots att inspänningen bara hängde så löst så han i princip kunde sträcka fram hela halsen. Han vande sig snabbt och Marie kunde ta ut honom på volten i skritt och trav. Dom har gjort enorma framsteg och Aragorn tycker verkligen det är kul att få arbeta lite. Notera vilka bra bakben han har!



Bådar gott inför kommande inridning. Han är lydig, följsam och lugn utan att vara tråkig. Fotade lite eftersom det var premiär. Filmade också men lyckas inte hitta igen filmen på kamerna, typiskt, antar att jag lyckats radera den.
































Heleno fick "löshoppa" i lina. Jättebra gymnastik för honom och eftersom han är så pass lydig och lättstyrd i linan så kunde vi jobba med lite övningar. Han fick en travserie på kortsidan och sedan en galopp-cavaletti på den öppna delen av volten. Galopp-cavalettin tog han som om det vore ett 1 meters hinder till att börja med och sedan kom han nog på att det var slöseri med energi och istället klev några gånger på den. Däremot är han riktigt duktig över bommar, tror han kan länga sig hur mycket som helst men ändå bibehålla höjden i steget. Vi fick oss också en hejdundrande show - det var full aktion, ett tag, fullt ös, tvärnitar, bockstprång om vartannat och vi kunde inte hålla oss för skratt och ju mer vi skrattade desto roligare tyckte han det var - det är ju så här han inte får göra, åsså står vi bara och skrattar, men vi kunde inte låta bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar