Sidor

2009-08-24

Verkning & nya skor...

... idag var det nya fötter som gällde. Heleno och Cherokee var på tur. Det är så skönt nu när det funkar så bra att sko Heleno. Han har helt glömt bort incidenten med hovslagaren som höll på att skrämam livet ur honom, för några år sedan. Nu har han återfått förtroendet helt och det tack vare en tålmodig och lugn, men konsekvent, hovslagare. Det är verkligen guld värt!


Cherokee var också med på noterna idag och skötte sig, med beröm godkänt. Hon fick ju en timeout sist, då hon helt plötsligt fick för sig att kicka istället för att lyfta bakfötterna. Vi förstod ju att nåt var på tok, och med facit i hand så var det helt rätt. Hon har dragit iväg 3 cm sedan dess och hade nog ordentlig växtvärk då. Då får man återigen bekräftat att det aldrig lönar sig att mästra unghästar utan hellre låta dom vara. Som det stog i en artikel i ridsport tex så har det visat sig att när unghästar byter tänder så kan dom bli väldigt skygga vid beröring av öronen och därmed svåra att få på grimma. har faktiskt aldrig hört, men vi tog fasta på det då Aragorn sist bytte framtänder. Det stämde väldigt bra. DÅ får man, istället för att banna, vara jäkligt snabb och göra pinan kort, för dom.
I lördags öppnade i upp en "ny" hage åt flickorna med lite nytt gräs. Dom betedde sig som om det var första gången dom satt sin fot där - fullt ös, och särskilt då Cherokee som är som en tornado.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar