Sidor

2009-08-14

Jippi....


... vi får plats att rida för Vicente Rotger i slutet av augusti. Det ska bli jätteroligt och intressant att se vad han kan ge oss för tips och råd. En riktig energiinjektion. Lite nervöst är det, men bara att svälja och köra. Det vi behöver träna nu är nyanser i alla gångarter och bygga upp lite extra stuns inför Championatet. Det är alltid ridprovet som ställer till det, oftast för att jag inte hinner rida fram ordentligt, pga att man varit funktionär - sist han visades var det nästan raka spåret från boxen ut i manegen och det slutade med sken och bock i galoppen över diagonalen. Han blev så lycklig att få komma ut och sträcka på sig.

Nu har vi också satt igång och träna visning för hand. Han har fått för sig att bralla så fort jag börjar springa med i traven ut på långsidan - det bara smäller till. Måste få ur honom det, men det är svårt. Bara att kämpa vidare:)

Idag tränade Therese Heleno. Det gick riktigt bra idag också, trots att vi hade påhälsning av en envis ekorre som rasslade upp och ner i torra träden, brevid ridbana. Heleno tyckte det var skitläskigt, men Therese manövrerade honom bra ändå. Det blev lite extra "power" och ibland kan det behövas för att riktigt få igång herrn. Kul att Therese börjar att rida honom, då får jag lite extra hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar