Sidor

2009-08-23

Stora mätardagen....

... jahapp, då var återigen en helg till ända! Usch vad tiden går fort.
I fredags var det stora mätardagen av unghästarna. Vi brukar försöka mäta dom varje månad och sen gör vi ett diagram över det. Ungefär som man gör på BVC. Jättekul att se deras växtkurva och faktiskt så håller dom ungefär samma kurva, trots att dom är födda lite olika. Aragorn är ju född 22 augusti men har haft ungefär samma tillväxtfaser under samma ålder, som Cherokee och Borijo, som är födda i april.

Cherokke, 14 mån, mäter nu 157 cm fram och 160 cm bak. Hon står nu i en ordentlig tillväxt. När vi mätte henne för några veckor sedan, var hon 154, alltså hon har vuxit hela 3 cm på kort tid. Vet inte vart det ska ta vägen med henne.

Botijo, 28 mån, mäter ca 162, jämnt fram och bak. Han har stått still ett tag men jag tror han kommer skjuta iväg då han har en enorm växtvärk i benen. Han har en tendens att svälla i skenbenen när han sätter iväg. Lite sent på sommaren, kan tyckas, men han har istället vuxit enormt på bredden, så då kanske det tar vägen uppåt, nu istället.

Arragorn, 3 år nästan på dagen, mäter 167 cm, bak och fram. Han har också utvecklats enormt på bredden så nu har han en hel del att fylla ut.


Man skulle ju nästan kunna tro att det inte spelar någon roll när på året dom föds, dom håller sig till sina växperioder, iallafall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar