Sidor

2009-08-12

Tillbaka till allvaret...

… nu är semestern slut och man börjar nästan komma in i rutinerna igen, det är bara skolstarten kvar nästa vecka. Faktiskt ganska skönt ändå och det som egentligen är tyngst, är att hösten närmar sig – en årstid som jag gärna skulle vara utan. Det kunde få komma snö, direkt i oktober. Mörkret går inte nå bra ihop med hästhållning när man inte har tillgång till ridhus, dagligdags.

Men det finns ju lite att se fram emot, i alla fall. Dels har det nu gått 1 månad sedan överklagandet inkom till hovrätten så då borde det ju börja röra på sig där. Tänkt om vi är gårdsägare om nån månad – tror inte det är sant, isåfall. Sedan är det Championatet 19-20 september dit jag anmält Heleno så nu ska här tränas, ordentligt. Hade tänkt anmäla Botijo också men tycker att han kan få ett år till på sig att mogna både fysiskt och psykiskt. Tror det tar ganska hårt på dessa småttingar att vara borta en hel helg. Dessutom är jag funktionär så det känns som att tiden bara kommer räcka till Heleno, han är dessutom okomplicerad att ha med sig. Nu får jag hoppas bara att han inte visar några sjukdomssymptom, som han har en förmåga till, det har varit brännskador i rumpan, stelhet, kolikkänning med feber.

Maggan skulle ha kommit brunst nu, men har inte visat något än – hoppas, hoppas att hon är dräktig. Vår vet får u-ljuda henne när hon kommer, så vi är säkra. Campanilla däremot lyser med frånvarande brunst och verkar inte låta sig betäckas i år. Kanske nån mening med det. Har funderat på att spruta igång henne men jag tror naturen få ha sin gång, i detta fall. När hon u-ljudades så såg allt fint ut och hon hade ägg, så det såg inte ut att ligga nån infektion bakom. Hon får augusti på sig så får vi se vad det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar