Sidor

2009-03-30

Stallrapport

Nu har Cherokee stått i egen box i en vecka och det går jättebra. Idag tog vi ut henne och Maggan på gången, var för sig, för första gången. Det gick förvånansvärt bra, ingen av dom blev särskilt oroliga. Cherokee ville istället inte gå in i sin box igen utan tyckte nog det var jättespännande att utforska gången utan mamma i hälarna. Däremot blir ju då Campanilla förtvivlad när det blir oordning i stallet. Hon är mer hönsmamma än Maggan själv.
Campanilla börjar bli riktigt tjock nu, det är bara 60 dagar kvar till fölning. Hon börjar se lite obekväm ut när hon går och hon äter mycket saktare. Antagligen får det inte plats så mycket så man får sprida ut måltiderna. Jag önskar ett svart sto, som Heleno med Campanillas grace och Botijos storlek, kan man få det, mån tro... det ska bli så spännande.

Heleno fortsätter jag att arbeta för hand. Nu har det inte varit så roligt underlag, sista dagarna utan det har blivit is där vi håller till. Vi försökte oss på lite arbete idag men han halkade bara runt. Det fick bli lite övergångar skritt-trav innan vi gav oss. Om det fortsätter vara varmt några dagar till så tror jag snöns ska börja sjunka undan på ridbanan så vi kan börja vara där och komma till lite mer "riktigt" jobb. Vi får försöka ta oss till ridhuset i väntan på ridbanan.

Det är ju iallafall härligt att det är somamrtid och ljust på kvällarna nu!
Imorgon kommer hovslagarn och verkar lite hästar sen blir det att hämta hösilage som vi hade turen att få tag i. Hö verkar vara guld värt, just nu, i hela sverige, tror jag. Tom våra stora bönder härikring är tvungna att jaga hö. Konstigt, tycker inte förra sommaren var så dålig. Men det funkar ju bra med hösilage när det är så pass många hästar som delar på det, 1 bal räcker 5 dagar och då fugerar det att använda långt in på våren. Det var också ett riktigt fint hösilage så det känns skönt när det är åringar och en fölmärr som behöver lite exta krut.


Arragorn 1 vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar