Sidor

2009-07-17

Nu laddar vi för fest...

...imorgon blir det dubbel 40 och enkel 60-årsfest! Robban, jag och svärmor har slagit våra påsar ihop. Tältet är rest, gratängen klar och snittarna ihoprullade. Ska bli så kul att få vara tillsammans med sina nära och kära. Det är inte så ofta man får möjligheten att samla alla.

På hästfronten intet nytt... det går sin gilla gång, just nu. Snart är det iallafall Ricardo-träning som man kan se fram emot. Ska bli riktigt kul. Botijo är nog den det händer mest kring, just nu. Han är inne i någon sorts 2-års-trotsålder. Han är kärringen mot strömmen hela tiden, ber man att han ska ta ett steg fram, då går han bak och viceversa, han har fått träben som är nästan omöjliga att lyfta, allt som har med vätska att göra, är skitläskigt... stackars pojg vad jobbigt det måste vara. Ett stort plus är att han gör inte så stora ovationer utan är mer tjurskallig och blir då inte så svår att tas med, ändå. Det är väl nåt han ska igenom, bara. Få se om jag visar honom, eller inte på Strömsholm, det hinner ju ändå hända en hel del i skallen och kroppen på ett par månader.


Nu inväntar jag bara brunst på Maggan så vi får betäcka henne. I mitten på nästa vecka bör det bli. Lite sent, men det spelar inte så stor roll eftersom hon ändå kommer få gå tom nästa år. Hon är ju ändå lite till åldern. Däremot Campanilla måste nog kanske kollas upp igen, då hon inte visat någon brunst trots att hon stod med ett ägg för snart 14 dagar sedan. Vill absolut få henne dräktig iår, spelar heller ingen roll om det blir lite sent. Däremot så visar Cherokee brusnt hela tiden, den som inte ska betäckas! Lite tidigt tycker jag, men Arragorn var också tidig och kastrerades redan vid 7 mån för att han blev lite för dryg. Det måste dom brås på Maggan eftersom Heleno inte har så stark könsdrift. Maggan däremot har alltid varit en riktig hormonell dam och har ett starkt psyke.


Nu har jag samlat mig efter beskedet om överklagan, också, och känner just nu bara att, äsch ett par månader till, vad är väl det... vi ger oss inte!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar