Sidor

2010-01-18

Lycklig!!


Hur kan man få ett lyckorus av en bit panel? Både jag och Robban lämnade Gården med ett stort leende på läpparna ikväll - vi fick en jätteenergikick och nu vill vi snabbt tillbaka imorgon.

I "brist" på annat så började vi riva av väggskivorna i köket, där vi hade tänkt att ta fram timmerstommen och hittade bakom 2 lager skivor, en pärlspontpanel anno typ 1900-tal, måste vara orginal. Helt underbar är den och går från golv till tak. Det är så spännande med detta hus och vi hittar skattgömmor, hela tiden. Nu har vi bara tagit ner en skiva men vi tror att alla köksväggarna är beklädda med pärlspont, bara att hoppas att den inte spruckit eller gått sönder nånstans då det har skruvats en del i den. Tänk att jag kommer få ett äkta shabby chic-lantkök med vit orginalpanel från golv till tak. Sa till Robban att vi skiter i badrummet, sätter in en hink där och kör igång med köket istället:)



..och här är hallen som nu är färdigkonstruerad. Vi tog ju bort väggen och öppnade upp trapphuset. Det gjorde underverkmed hallen som annars hade kännts trång. Nu är nästa steg att måla och lägga golv. Här på väggarna så sitter det en ohyvlad panel på tvären som ska målas vit. Får se hur det blir, tror det kan bli bra.

Här är hallen från ytterdörren sett. På kortsidan mot köket kommer timmerstommen få vara synlig. Som ni ser så är det målat både grönt och rött på den som jag hoppas går att slipa bort. Annars får vi måla om den, vit eller grå kanske. Funderade faktist på svart, också. Skulle nog kunna bli kul.










Ja jäklar vad vi bygger hysteriskt nu. Dagarna går så fort och man önskar dygnet hade några extra timmar, nu. Mina hästar tycker inte att det är lika roligt och har börjat ge upp hoppet, tror jag, om att få se matte mer än vid den ordinarie dagliga skötseln. Men nu måste det bli så.
Idag blev iallafall Maggan och Campanilla lite extra pysslade med då dom fick pedikyr av Jörgen.



... åsså lite mer pärlspont, som man inte kan få nog av:)



Tjolahopp!

2 kommentarer:

  1. Hej Carina!
    Vad fint det blir! Timmerstommen hade jag laserat brun! Jobba inte ihjäl er nu, det är en dag nästa år också!
    Kram, Kryddan

    SvaraRadera
  2. Har inte tänkt på att man skulle kunna lasera den, tack för tipset, Kram

    SvaraRadera