Sidor

2010-01-06

Hem till gården!


Idag blev det ett dagsverke igen och det flyter faktiskt på. En och annan svordom blir det, men det får man väl räkna med. Nu har vi reglat upp badrumsgolvet och trots att det bara var 4 golvreglar som skulle på plats så tog det en halvdag, ändå. Gamla hus är charmiga när dom är klara men mindre charmiga när man håller på, varje golvregel var tvungen att skräddarsys och det ska bli vågrätt också?! Lite problem blir det eftersom Robban är millimiter-polis medans jag tycker att det får ge sig i slutändan - tur vi är olika så det tar ut varann och blir nån rätsida tillslut.




Idag var det - 30 grader på morgonen och det höll i sig bra hela dagen. I huset hade vi +6 så det var en "behaglig" arbetstemperatur. Fortsätter det så här så kommer snart allt frysa. Grillade hamburgare ute i -27 och dom frös nästan på ovansidan när dom låg på grillen. Det blev gott iallafall.

Robban och Mio var ändå tappra i kylan.

Mio är gärna med snickrar.



Hästarna fick hålla tillgodo med en innedag. Det börjar bli så utkylt i stallet så vi törs inte läppa ut dom. Dom var ute en stund igår och vi får försöka få ut dom imorgon igen. Vi har nu -3 i stallet och fortsätter kylan så kommer det bli olidligt. Nu är det dubbla foderransoner som gäller så dom har att knapra på hela tiden. Halmen hjälper också till att värma och som lite sysselsättning. Törs inte lämna stallet med fläkten på heller, usch om det skulle börja brinna, men snart blir vi nog tvungen till det. Tror aldrig vi haft så här kallt i stallet. Vi använder ju ensilage nu och då blir det tomt på loftet, där har det ju annars varit fullt med hö. Kan vara det som gör det. Nu har jag börjat sprida ut gammalt hö som legat kvar, få se om det isolerar lite. Nä, nu får vi be till vädergudarna att det blir lite blidväder.

2 kommentarer:

  1. Hej Carina!
    Det finns speciella stallfläktar, dom kostar i och för sig en hel del, men dom är så säkra som det går att bli. Jordfelsbrytare måste man dock ha.
    Kämpa på, snart så är det sommar igen!
    Kram, Kryddan

    SvaraRadera
  2. Tack för omtanken:) Får nog införskaffa mig en mer säker fläkt för nu är det -30 igen. Ja, nu längtarman verkligen efter vår och sommar och man märker redan nu av att det blir ljusare på em, kram carina

    SvaraRadera