Sidor

2010-02-09

Fler dagsverken...

Det har blivit en byggblogg detta?! Det var ju inte riktigt meningen men det händer inte så mycket på hästfronten just nu. Campanillas man rök ända ner i rötterna idag. Hade inte mage att lämna stallet utan att gå över henne med saxen. Den hade börjat lägga sig ner och hon såg inte klok ut. Kaniofs inte säga att hon blev nå bättre efteråt, men hon såg då lite mer pråper ut iallafall. Det är nästan omöjligt, tom för en som haft fjordhäst i 27 år, att klippa en snygg pre-man med sax och jag blir nog tvungen att införskaffa mig en ny maskin.

Botijo, han däremot, har så kort och fiiin (grrr) man efter att ha tuggats på. Har isett att jag blir tvungen att sätta saxen i honom också och klippa en töntig "dressyrman" - stackarn...
Igår var Jörgen för att verka honom men vi bestämde att han fick vänta ett tag till. Annars är det risk att dom halkar. Han jämnade iallafall till bakhoven, den som ha i höstas rev bort hörnstädet på, och nu har han vuxit ikapp och är jämn och fin.

Så var det med petitesserna, vidare till viktigare saker!

Nu är hallen klar för ytskikt. Tjoho, så skoj. Igår la vi golvet och idag satte vi de sista gipsskivorna. Golvet tog vi från övervåningen, där fuktskadan gått ner, för det skulle saknas några brädor om vi lag tillbaka det där. Det blev istället jättebra att lägga i hallen. Nu ska det såpas och vaxas.

Det har nötts i många år...


Hallen, där vi nu ska sätta in takpanel och det ska tapetseras och målas vitt. Lägg märke til den eleganta lampan som ingick i köpet... 


Ytterligare ett arv från tidigare ägare, tror den är hemgjord dessutom;)

3 kommentarer:

  1. Men den där skedlampan var ju riktigt rolig. Behåll den!

    SvaraRadera
  2. Hej Ann-Britt och Evisen!

    Ja visst är den ändå lite söt. Någon har verkligen lagt ner en dos kreativitet - plastskedar och en blomkruka.

    Den får nog bli kvar:)

    SvaraRadera