Sidor

2010-02-07

Drömkåken...?

... som vi jobbat, som vi har! Nu måste jag faktiskt säga själv att jag är mäkta imponerad av vad vi hittills åstadkommit. Här är det ingen rast och ingen ro, nuförtiden. Nu är det är sista racet och det börjar verkligen gå upp för oss att 1:a april, då är det bara fint att ta tandborsten och packa sig in. Sista tiden har vi slitit som djur och det har faktiskt gett utdelning, vi har kommit en bra bit på väg och är det en sån underbart solig och fin dag, som det varit idag, så går det ändå som en dans. Det är värt varenda svordom och varje blodsockerfall.

Vardagsrummet har varit prio 1 och det är nu klart för målning och tapetsering. Jag har tom spacklat väggarna. Trodde nästan inte att vi nånsin skulle komma så långt, men så blev det, så nu börjar det roliga jobbet med att leta tapeter. Började lite smått i helgen men, alltså, går man in i en tapetbutik så slår det ju slint i huvet på en, det finns ju flera hundra tapetböcker och var börjar man. Dom är dessutom så fn tunga och efter att ha bläddrat i två så är man helt slut. Tur man har ett litet hum om vad man vill ha, eller så är det det som ställer till det, för det brukar vara omöjligt att hitta.

Här är en bildstudie från det att snickarna stämpat upp taket och tills det är färdigt...



Härifrån fick vi sköta oss själva...



Så nu är det gipsat och klart i hela rummet...


Nu är det prio 2 som gäller och det är hallen. Där har vi också gipsat väggar och håller på att lägga in golv. Går allt som det ska så är golvet lagt imorgon.

Gonatt!

... vi hinner ta en paus också, och då kan det vara så här skönt...

4 kommentarer:

  1. Behåller ni den fina timmerväggen?

    SvaraRadera
  2. Det är inget litet projekt ni har tagit på er... men det blir fint!!!
    Kram, Kryddan

    SvaraRadera
  3. Ann-Britt - jo, timmerväggen kommer vara kvar och målas vit. Vi har ett bekymmer med det och det är att den har varit lerklinad och jag vet inte riktigt hur jag ska få den helt ren.
    Blir nog ett hästjobb att borsta bort allt.

    Kryddan - det är ett hyggligt stort projekt men vi har som mål att vara klara innan pension, så det känns ganska lungt ändå:) Nu är det lite extra hektiskt för att vi vill ha hall, toa och v-rum färdigt tills vi flyttar in. Huset är ju väldigt litet och hade det inte varit det så har vi nog aldrig gett oss in i detta. Samtidigt är vi så glada att det var så nergånget för annars hade många fler varit med och bjduit och vi hade aldrig haft råd att köpa det, kram

    SvaraRadera
  4. Klin på lite lera igen då och måla över det.

    SvaraRadera