Sidor

2009-12-04

Ruptjärn del 1!!

Smått kaos och smekmånaden är över!
Ett gammalt hus, är ett gammalt hus konstaterar vi, men så kul. Har fullt sjå att googla renovera, lerklining, timmerväggar osv, osv... Vi har iallafall kommit en bit på väg dom här veckorna med att riva och slita väggar och golv. Nu är vi ju så tarva och kan inte låta bli att spendera några timmar varje dag, därute - men inte ikväll då vi tagit mysfredag istället. Får spara lite på energin. Mitt i allt så har vi ju haft visning på vårt hus också, i onsdags. Känns lite konstigt och vemodigt. Det går ju så fort. Huset har varit ute i 2 v, idag, och mäklaren kör igång försäljningen redan till veckan, om hin får som hon vill och tror. Spännande. Blir skönt om det blir klart med detta, har inte gjort annat än att städa nu, tycker jag. Man blir ju helt uppskruvad inför visning och allt bara måste vara tipptopp fast tom jag förstår att det inte riktigt är det en ev köpare tittar efter.

Tullbaka till Ruptjärn- här händer det grejer:

Väggar huller om buller - totalt kaos efter våran bärsärk!


Vardagsrummet där väggskivor är borta och lerkliningen är framme. Måste skriva som alla andra för nu får man lära sig nya saker varje dag - lerklining användes förr som isolering och utjämning av timmerstommen och 2 cm ger samma tjocklek som 10 cm isoleringsull:)



Här går Robban loss på väggen... tror jag


Så här blev det efteråt, när vi städat ur. Som ni ser ovanför Robbans huvud så är huset drababt av en rejäl fuktskada som kommer kräva en del pyssel. Det är vid en ventilationshuv på taket det läckt in och runnit hela vägen ner till nedervåningen. Hagström - tidigare ägaren - botade det med att stoppa dit div handukar, plast och isolering, istället för att täta taket, bra jobbat...

Här syns det lite bättre..

Så här blev det efteråt där vi plockat fram timmerstommen. Den ska vi måla vit om vi lyckas sanera bort all lera...


Blivande toa efter bärsärk... här ser man också skadan. Blir några stockar som måste bort.
Fram kom också en dörr, bakom väggen? Denna leder in i vardagsrummet.

Hallen, orörd - so far, men vänta bara...


Den enormt stora pilen som börjar ge upp - Robban fick såga ner några rejäla grenar som väl nån fått i huvet, annars...
Ingen lätt match faktiskt, utan inger en hel del respekt. När vi var klar så kom grannen och berättade att dom hade en skotare och kunde ha hjälp till:)


Leksaker - skitkul att köra skylift.
Robban reparerar läckan provisoriskt - alá Hagström, ett vinnande koncept...


Nu blir det att göra en Argasnickarn-prioteringslista och imorron bär det iväg till Ruptjärn igen.
Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar