Sidor

2009-12-18

-23...

...å ja tror ja fn fryser ihjäl! Ska det va så här nu i 3 månader!?

Blev en visit till Kupolen idag för att inhandla varma vinterkläder. Vet inte vart dom tar vägen från säsong till säsong. Här är det inte bara strumpor som äts upp av torktumlarn, utan säsongskläderna också... Det är jag i ett nätskal, har något lagts undan eller stoppats i pärm så är det puts väck, ses aldrig åter.
Therese och jag fick oss nya rejäla parkasjackor, Therese införskaffade ett par varma vinterskor ock jag fick också en mössa. Robban blev utan?! men han är så varm å go ändå:) Lite julklappar blev det också.



Hästarna fick husera inomhus idag. Kom till stallet imorse och dörren ut på logen stog öppen 3 dm vilket lett till att vattenkopparna frusit och fönstren var totalt igenfrostade. Var kallt, vill jag lova. Dom verkade ändå nöjda att vara inne, bara dom får mat så är dom tysta och nöjda. Annars är ju inte våra hästar vana med att stå inne och det blir helt fel i deras rutiner. Oavsett väder och vind så kommer dom alltid ut minst nån timme per dag men dom förstod nog. Dom kan skylla på Campanilla, för vi har räknat ut att det är hon som öppnar dörren till logen. Hon vet att det är där allt godis finns. Hon når logdörren lagomt för att öppna den, från sin box.


Nu har vi haft lite paus från arbetet i Ruptjärn. Värmen har varit en följetong och det var i sista minuten att vi fick igång det. Det bärjade med att cirkulationspumpen havererade och min käre far bytte ut den, så var det bra ett tag. Sen havererade elpatron och pappa fick rycka ut igen för ett byte till en ny i tisdags. Var till huset i onsdags och det var bara +3 grader för shunten var för snålt ställd, Robban fixade och trixade med luftning och fn och hans moster sen var det igång i grevens tid. Snyggt om vi inte fått igång det nu när det är vargavinter. Kan meddela också att lagningen på taket a´la Hagström inte var någon dunderhit, det läcker fortfarande..hmm.. ja det som inte dödar det stärker - eller vad är det man säger?

Nu väntar vi på snickarhjälp för att regla upp väggen där fuktskadan är. Innan det är gjort så kommer vi inte just nå längre. Vi har rivit och rivit, skurat köket, och dragit spik om vartannat. Tillslut var vi tvungna att sätta stopp annars står vi snart där med en timmerstomme bara... och det vore lite snöpligt....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar