Sidor

2010-11-27

Kallt, kallt, kallt...

... och jag hade gärna varit på SICAB i Sevilla nu och frossat i alla vackra PRE som gör upp om vem som är vackrast och bäst i Spanien/Världen. För er som inte är insatta i PRE så är SIACB det årliga mästerskapet för rasen och här går alla finalerna i utställningsklasser, dressyr, hoppning, doma vaquera, körning, osv. Uppemot 1000 PRE är på plats och tävlar. Detta varvas med shower och shopping och dom större stuterierna har sina montrar där... ja vad är en bal på slottet:) Nästa år då är jag också på plats! Är ni nyfikna så kan ni se mer här: SICAB. Yeguada Vikinga (Svensk stuteri) kvalade till morfologiska utställningen och visade sin hingst för hand i onsdags. Det resulterade i att hon vann sgångarter i sin klass, 5-6 åringar, och går då vidare att tävla om titeln Mejores Movimemtons - bästa gångareter vuxna hästar. Det sker idag, lördag, och kan följas live via SICAB-TV. Vi håller tummarna för Victoria och Festivo MR!

Bygget går vidare och vi har nu satt upp alla väggsektionerna. Nu är det nästan en byggnad. Nästa moment blir att få upp takstolarna så idag ska vi förbereda för det och sätta dit vinkeljärnen som ska hålla dessa på plats. Det går sakta men säkert frammåt!




3 kommentarer:

  1. Vilket jobb! Hade nog varit skönare att bygga i Sevilla-värme onekligen...

    SvaraRadera
  2. Det blir skönt för er när taket är färdigt så ni kan stå i skydd för väder och vind, när ni inreder stallet. Ska ni isolera stallet? Vad är för och nackdelar med att isolera eller inte. När tror ni att det blir dags att ta hem hästarna.

    SvaraRadera
  3. Ann-Britt - ja lite Spanien klimat vore inte helt fel. Idag -22 och bygget står stilla:)

    Ingela - ja det känns som en milstolpe när vi väl fått på taket, då kan vi arbeta lite i lugn och ro, på kvällarna igen.
    Vi kommer att isolera 15 cm tjockt i vägarna och 30-40 i tak, tror jag. Var inne på att ha ett kallstall vilket ju är bra för hästarna men som vintrarna är nu med -15-20 så vore det outhärdligt om man inte isolerar. Däremot kommer jag försöka hålla 4-5 plusgrader i stallet på vintern så det ska inte bli något "varmstall". Vi får se när vi flyttar hem, så snart som möjligt men min plan att det skulle gå vid lucia känns inte som den håller:)
    Hälsn Carina

    SvaraRadera