Sidor

2010-04-15

Nu har vi landat..

... och kommit över den värsta chocken, puhh, vilken pärs! Känns som vi gått igenom ett kärnvapenkrig. Jag har nog inte varit med om nåt liknande och nu var det sista gången jag flyttar. Vi höll på i en hel vecka med själva flytten och ändå så hade vi en massa folk som hjälpte oss. Våra mammor var så snälla och packade och städade i flera dagar medans Robban och jag snickrade och fixade som galningar för att det skulle bli möjligt att flytta in. Det hjälpte väldigt bra men nästa gång ska jag packa ner själv för nu vet jag inte var något finns vilket resulterar i att det rivs och slits i alla kartonger. Första veckan satt vi som i coma och var ganska nollställda. Började nästan fundera på vad sjutton vi gjort. Värmen funkade inte och det var sisådär +10 grader inomhus när vi vaknade på morgonen. Vattnet som pappa och Robban lyckades få igång dagen innan inflytt, var brunt och luktade pyton, köket bestod av en vattenkokare och microugn. TVn var nog det enda som funkade direkt, bara att jacka in, till Robbans stora förtjusning medans Therese och jag får hålla tillgodo med en mobil internetuppkoppling med knapp täckning.

Nu har vi i alla fall fått ordning på vattnet även om vi inte dricker det förrän vi fått vattenprov taget, värmesystemet är fixat men när det sattes igång så började det droppa vatten genom kökstaket och det visade sig att en koppling fryst sönder i skrubben uppe. Tur pappa-rörkrökare var på plats och snabbt kunde få ordning på det. Så det har varit några turer och lite drömkåken är det allt.

Igår strippade vi av all papp på golven och äntligen kan vi gå i strumplästen inomhus. Nu har vi lite lister, hyllor och lite målning kvar sedan är nedervåningen ok och då kommer den roliga biten att få pynta lite. Så
skönt!

Och snart är det sommar... några bilder från förra året... detta har vi att vänta oss




Hästarna mår förövrigt bra - Heleno fick sig en putsdust igår och skiner som en korp. Maggan har nåt i magen som lever runt trots att hon visat brunst, så nu får Anna komma kolla om det inte är nåt där ändå:)

5 kommentarer:

  1. Å, vad roligt att ni kommit tillrätta, ska försöka få till en påhälsning endera dan men måste ha en vägbeskrivning först. LYCKA TILL med den nya gården och hoppas allt blir som ni tänkt er.

    SvaraRadera
  2. Grattis! Jag hoppas också att detta blir er dröm! Koppla av lite i sommar också, annars så blir det för jobbigt.
    kram, Kryddan

    SvaraRadera
  3. Tack snälla ni, det känns skönt nu.
    Annelie - ska fixa en karta åt dig så du kan komma på lite kaffe. Vore kul att höra hur det går med Atrevida och Dardo.
    Kryddan - kom du med:)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Tack skall du ha, en dag kanske jag gör det!
    Tog bort det inlägget som du kommenterade, det var kanske lite dumt att spä på det hela s a s.
    Kram, Kryddis

    SvaraRadera
  5. Kryddan - då blir de gevalia "när du får oväntat besök", ser faktiskt fram emot det:)

    Jag såg det och det kanske var lugnast, kram

    SvaraRadera