Sidor

2011-06-13

5 boxar upp!

Då var vi framme vid momentet att montera boxarna och på fredagen bar vi in allt i stallet och började fundera ut var alla dessa delar skulle sitta. Jag har ju naturligtvis "krånglat" till det lite med att gör en specialare då jag ville ha 2 stora boxar efter kortsidan. 4 av de 10 boxarna har olika mått medans de andra 6 är av samma och det gjorde ju att det inte blev helt självklart var de olika gallren skulle sitta. På lördagen började vi att montera de 2 efter kortsidan och det tog nästan hela dan. När vi var klar så kändes det ändå inte riktigt 100 och det visade sig på söndagen, då vi skulle fortsätta boxmonteringen efter långsidan, att vi naturligtvis satt upp fel galler och missat att klämma in en hörnstolpe:)... kul, kul... gör om, gör rätt. Vår första tänkta lösning på problemet var att helt enkelt ta fram vinkelslipen och kapa gallret... uups.. men efter lite funderingar (svordomar) så kom vi fram till att det helt enkelt var ett annat galler som skulle sitta där. En jäkla tur att vi inte började kapa... Efter den fadäsen så bestämde vi oss för att portionera ut alla delar där de skulle vara och då löste det sig ganska bra och gick undan, så nu är 5 boxstommar uppe!!


 När vi väl hade fått upp de 2 första boxarna så gick det riktigt smidigt att montera de andra. Boxarna är justerbara på både bredden och djupet så det gör att man inte behöver vara så petnoga med måtten. Det funkar också bra att vara 2 st för delarna är inte så tunga. Det var bara dom gallren till kortsideboxarna som var extremt tunga då dom är 4 m och det var lite trixit att få på plats. Hittills är jag väldigt nöjd med boxrna, dom är stadiga och rejäla men inte klumpiga också gillar jag att man slipper stolpar upp i taket. Det gör att det kommer kännas luftigt i stallet. 

Jag kan rekommendera er som går i boxtankar att kontakta Ann-Britt på Gustavsborg PRE som är återförsäljare till YDRE-grinden.


Den ena av boxarna på kortsidan som är rejält tilltagen med måtten 4*5 m och ska så småningom husera Maggan eller Campanilla med föl:)

Kram på er!

7 kommentarer:

  1. Så fint det blir! Men skall man inte putta in planken innan man skruvar fast stommen i väggen? Kram! Kryddan

    SvaraRadera
  2. Ahh, det börjar likna stall ;-) Å snart har du ju nånstans att låsa in Robban om han blir dryg :-) Jag är imponerad, ni är så duktiga som bygger detta själva, kram på er ! Camilla

    SvaraRadera
  3. Tack Kryddan och Cammo:)
    Jag har paxat en box till Robban men jag vet inte om jag har samvete att "låsa" in han där än - får nog dröja några år:)

    Kryddan - nä det är så finurligt så man skjuter in dom i efterhand. På så sätt blir det också enkelt att byta ut virket allteftersom det nöts.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Det har varit roligt att få följa stallbyggets fortskridande men vilket mastodont arbete. Skulle du gett dig på detta om du på förhand visste hur mycket arbete det blev?
    Men tänk vilken fantastisk känsla när ni tar in hästarna första gången. Kanske kommer du känna en stor tillfredsställelse (över att ni byggt det själva) varje gång du går till stallet framöver. Stallet blir väldigt fint.

    SvaraRadera
  5. Det blir ju så grannt så man blir rent tårögd...Lycka till med fortsättningen!

    SvaraRadera
  6. WOW
    vad ni har slitit men åhhhh så fint det blir. längtar efter bild med nöjda hästhuvuden som sticker ut
    kram Annie

    SvaraRadera
  7. Tack, det värmer med era kommentarer, ger oss lite extra energi:)

    Ingela - jo jag skulle göra det, vi var ganska väl förberedda på vilket arbete som skulle krävas, däremot blir det det sista "stora" byggprojektet vi ger oss på. Nästa gång får det bli en carport eller en veranda, typ:)

    SvaraRadera